top of page
Duo MiScha 16-min.jpg

MEDVIRKENDE

Andreas Brantelid
Andreas Brantelid

Cellist

Andreas Brantelid er født i København i 1987 af svenske/danske forældre. Efter at have modtaget undervisning fra sin far Ingemar, fik Andreas sin solo-debut i en alder af 14 år med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel. I dag er Andreas Brantelid en af de mest eftertragtede kunstnere fra Skandinavien, der har modtaget anmelderroser fra kritikere i hele verden.
Andreas har arbejdet med fremtrædende dirigenter herunder Andris Nelsons, Esa-Pekka Salonen, Vladimir Ashkenazy, Philippe Herreweghe, Vasily Petrenko, Pablo Heras-Casado med flere.
Derudover danner Andreas gennem mange år duo med pianisterne Bengt Forsberg og Christian lhle Hadland. Sammen med Christian lhle Hadland er Andreas siden 2018 kunstnerisk leder for Stavanger kammermusikkfestival.

AKF logo

Medvirker i koncerten "Celloens stemme: Mesterværker med Brantelid/Michalak"

Mathias Hammer

Pianist, musikformidler, radio- og TV-vært

Mathias Hammer er en dansk pianist, radio- og tv-vært, kendt fra en række programmer på DR. Hammer modtog Léonie Sonning Talentpris i 2010.

Mathias Hammer er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium fra 2002-2011 hos pianisterne Sergei Senkov og Anne Øland, med efterfølgende studier ved Gnessin Konservatoriet og Tjajkovskij Konservatoriet i Moskva.

Fra 2010 blev han tilknyttet DR, hvor han har beklædt en lang række stillinger som konferencier, studievært mv., med udgangspunkt i formidling af klassisk musik i programmer som Den Klassiske Musikquiz (DR1), Anmelderne (P1), Sangbogen (P2), Før Søndagen (DR2) og podcastserien Hammers Komponister (DR LYD).

Mathias Hammer
AKF logo

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

Filip Michalak
Filip Michalak

Pianist

 Den internationalt prisvindende danske/polske pianist Filip Michalak har etableret sig som en af de førende unge pianister i Skandinavien. Filip er en aktiv solist og kammermusiker, og har høstet anerkendelse i Europa, USA og Mellemøsten. 

Udover sin pianistiske karriere, har han siden 2019 været kunstnerisk leder af “Södertälje Kammermusikfestival" i Sverige, og har i 2024 startet sin egen festival “Aalborg Kammermusikfestival” i sin hjemby. Han har givet masterclass til unge pianister i ind- og udland, og senest var han jury i klaverkonkurrencen i “Pianister i Nord”.

I marts 2025 udkom hans første CD “BEYOND”, med værker af Brahms, Chopin og Franck.

Filip har vundet adskillige konkurrencer i Danmark og udlandet, og har i løbet af sin uddannelse modtaget store legater til videreudvikling og kunstneriske projekter.

AKF logo

Medvirker i koncerten "Celloens stemme: Mesterværker med Brantelid/Michalak" og koncerten "Kammermusikkens Mester: Johannes Brahms"

Elmore Strygekvartet
 

Xander Croft, violinist
Miles Ames, violinist
Inis Oírr Asano, Bratschist
Felix Hughes, Cellist

Elmore Kvartetten blev grundlagt i industribyen Manchester (UK) og er en prisvindende britisk strygekvartet med base i London, hvor de i øjeblikket er Hans Keller Chamber Fellows ved Guildhall School of Music and Drama. I 2024 vandt de tredjeprisen ved den 13. udgave af Premio Paolo Borciani International String Quartet Competition i Reggio Emilia, Italien.

I 2024 blev Elmore Kvartetten udvalgt som Penzance MusicAbility Foundation’s første faste strygekvartet. Denne treårige stilling giver kvartetten mulighed for at blive en del af det unikke musikmiljø i West Cornwall, hvor de optræder regelmæssigt i koncertserien Concerts Penzance, arbejder med lokale skoler og deler deres passion for klassisk musik med nye publikumsgrupper.

Elmore strygekvartet
AKF logo

Medvirker i koncerten"Kammermusikkens Mester: Johannes Brahms" og koncerten "Fra sjælens dybder til himmelens højder" 

Kaja Marie Andersen
Kaja Marie Andersen

Fløjtenist

Kaja Marie Andersen kommer fra Norge og er 1.solofløjtenist i Aalborg Symfoniorkester. Hun er uddannet ved Norges Musikkhøgskole, CNSMDP i Paris, Det Kongelige Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har spillet med flere af de andre store skandinaviske orkestre; Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil, DR Symfoniorkestret, KORK, Bergen Filharmoniske Orkester, Odense Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester.

Kaja er en aktiv kammermusiker, og er også Assistant Artistic Director i Nordic Piccolo Festival, en fløjtefestival hun var med til at stifte i 2020 der finder sted i Aalborg hvert andet år. Kaja er også medstifter og en del af Aalborg Kammermusikfestival.

Medvirker i koncerten "Fra sjælens dybder til himmelens højder" og børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

AKF logo
NOVO Strygekvartet
 

Kaya Kato Møller, violinist
Nikolai Vasili Nedergaard, violinist
Daniel Śledziński, bratschist
Signe Ebstrup Bitsch, cellist

NOVO Quartet er et af de mest efterspurgte unge ensembler i Europa, og har allerede opnået anerkendelse fra flere prestigefyldte internationale konkurrencer efter seks års dedikeret arbejde. Senest vandt de både førsteprisen og fire specialpriser ved Geneva International Music Competition 2023. Derudover er de udvalgt af Statens Kunstfond til programmet ‘Den unge kunstneriske elite’ 2024-26. I 2023 vandt de førsteprisen sammen med publikumsprisen ved Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition i Heidelberg samt andenprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition i København.

Efter fire års vejledning af Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, tog kvartetten det næste skridt videre ved at studere på Universität für Musik und darstellende Kunst Wien som en del af det prestigefyldte European Chamber Music Academy. 

NOVO strygekvartet
AKF logo

Medvirker i koncerten"Kammermusikkens Mester: Johannes Brahms" og koncerten "Fra sjælens dybder til himmelens højder" 

Mads Holtenbang
Mads Holtenbang

Klarinetist

Mads Holtenbang er klarinettist i Den Kongelige Livgardes Musikkorps og freelancemusiker i Danmark og Sverige. Han har spillet med bl.a. Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester og Ensemble Storstrøm. Hans musikalske rejse begyndte i Tivoli-Garden.

I 2014 blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Jørgen Misser Jensen og John Kruse. I 2019 fortsatte han på USC Thornton School of Music i Los Angeles hos Yehuda Gilad som Fulbright-stipendiat. Her modtog han universitetets Mitchell Lurie-pris for sin præstation under studierne.

Mads er producent for PB7talentscenen i København, og er også medstifter af Aalborg Kammermusikfestival. 

AKF logo

Medvirker i koncerten"Kammermusikkens Mester: Johannes Brahms" og børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

Duo MiScha
 

Astrid Mikaelyan, violinist
Julie Holmegaard Schade, accordeon

Duo MiScha består af den armenske violinist Astrid Mikaelyan og den danske accordeonist Julie Holmegaard Schade. Duoen blev dannet i 2014 og fandt sammen om en fælles temperamentsfuld spillestil, samt en dyb kærlighed for at formidle det folkelige element i klassisk musik. De har siden ført et aktivt koncertliv.v

Duoen gjorde sig især bemærket i 2016 da de vandt 1. prisen ved den internationale accordeon konkurrence PIF-2016 Castelfidardo, i kategorien F, kammermusik i Italien.

De er kendte for deres udadvendthed, temperament og nærvær på scenen, og duoen søger at suge publikum ind i musikkens følelsesverden ved at udspille den med krop, mimik og musikalsk indlevelse.

Duo Mischa
AKF logo

Medvirker i koncerten"Tango Aften"

Thomas Lundström.jpg
Thomas Lundström
 

Cellist

Tomas Lundström er 1. solocellist i Det Kongelige Kapel.
Født i Uppsala i 1988 begyndte Tomas at spille cello som 4-årig og har siden studeret hos blandt andre Alexey Seleznev, Natalia Shakhovskaya, Ola Karlsson, Frans Helmerson og Torleif Thedéen.

Tomas afsluttede sin bachelor- og mastergrad samt senere sit solistdiplom ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsberg og blev kort efter udnævnt til 1. solocellist ved Malmö Opera indtil 2019.

I 2007 vandt Tomas solistkonkurrencen arrangeret af Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) og blev også tildelt førsteprisen i kammermusikkategorien med sin strygekvartet. I juni 2011 deltog han i 21st Century Art-konkurrencen i Mänttä-Vilppula, Finland, hvor han modtog to førstepriser i kategorierne solo og kammermusik.

Tomas er en aktiv kammermusiker og optræder regelmæssigt ved internationale musikfestivaler. Som solist har han optrådt med blandt andre Gävle Symfoniorkester, Uppsala Chamber Soloists, Voronezh Filharmoniske Orkester, Camerata Kazakhstan, Almaty State Filharmoniske Orkester og Astana Filharmoniske Orkester.

Medvirker i koncerten"Tango Aften"

AKF logo
Balázs Renczés

Cellist

Balázs Renczés, en prisvindende cellist fra Ungarn, er kendt for sine fængslende solopræstationer og omfattende orkestererfaring.

Som solist har han optrådt med anerkendte orkestre, herunder Royal Scottish National Orchestra, Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música og Duna Symphony Orchestra, hvor han har bragt ikoniske værker af Dvořák, Tjajkovskij og Haydn til live.

Balazs er i øjeblikket 2. solocellist i Aalborg Symfoniorkester og har desuden haft gæsteprincipalroller i førende ensembler såsom BBC Scottish Symphony Orchestra, BBC Concert Orchestra, Scottish Opera og Birmingham Royal Ballet.

Hans kammermusikalske samarbejder omfatter rollen som kunstnerisk medleder og principalcellist i Broen Ensemble.

Med en Master of Music-grad fra Royal Conservatoire of Scotland og en uddannelse fra Liszt Akademiet fortsætter Balazs med at opbygge sit ry som en dedikeret musiker på den klassiske musikscene.

Balazs Renczes.jpeg
AKF logo

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

Emil Dalgaard.jpeg
Emil Dalgaard

Pianist

Emil Dalgaard begyndte at spille klaver som 8 årig på Kolding musikskole og som 11 årig flyttede han til Gradus Junior College hos Martin Lysholm Jepsen hvor han stadig er i dag. 

Emil har i de sidste par år deltaget og vundet priser i mange nationale og internationale klaver konkurrencer og i marts deltog han ved en af verdens største klaver konkurrencer for unge, Aarhus International Piano Competition. 

Emil har spillet mange koncerter og deltaget i mange festivaller både indlands og udlands. Bl.a. har han været i Polen, Litauen og Norge. Emil har også spillet til Odsherred kammermusikfestival og Generationer På Tværs festivallen. Emil vandt prisen for bedste kammermusik under klaverkonkurrencen "Pianister i Nord", hvor prisen var deltagelse i Aalborg Kammermusikfestival 2025.

Medvirker i ungekoncerten "Unge spiller klassisk"

AKF logo
Jarosław Nierychło

Violinist

Jaroslaw Nierychlo blev født i 1984 i Polen og kommer fra en musikalsk familie. Hans mor er violinist, hans far bratschist, og også hans søster er musiker. Det var derfor naturligt for ham at vælge musikken som sin vej, og valget faldt på violinen.
Han er uddannet fra Bacewicz Academy of Music i Łódź. Allerede under studietiden blev kammermusik en vigtig del af hans musikalske liv. Med sine ensembler har han vundet adskillige priser og udmærkelser ved kammermusikkonkurrencer.
Han arbejdede i operaorkestret i Łódź, hvor han var ansat indtil 2009. Herefter flyttede han til Danmark, hvor han nu er violinist i Aalborg Symfoniorkester.

Jarosław Nierychło.jpeg

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

AKF logo
Synnøve Gustavsson_edited.jpg
Synnøve Gustavsson

Violinist

Synnøve Gustavsson har studeret hos Prof. Peder Elbæk ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt hos Prof. Jens Ellermann i Hannover. Hun fortsatte sine studier på hovedfagslinjen ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun fra 2000 til 2002 var stipendiat i Det Norske Kammerorkester.

Som freelancer har hun optrådt med Den Norske Opera og Det Norske Kammerorkester, inden hun i 2003 blev fastansat i Aalborg Symfoniorkester.

Synnøve Gustavsson er en aktiv kammermusiker i Nordjylland og har blandt andet optrådt ved Vendsyssel Festival, Vrå Koncerter og Pro Musica samt i en række forskellige kirker.

AKF logo

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

Astrid Mikaelyan

Violinist

Astrid Mikaelyan er en armensk violinist, som er vokset op i Sverige men idag er bosat i København. Hun afsluttede sine studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2018 ved professer Serguei Azizian og professor Tim Frederiksen.

Astrid bevæger sig i mange genrer, og har i de seneste år arbejdet med artister som Rune Rask, Teitur, Gulddreng, Lukas Graham, men også været koncertmester for Operettekompagniet Polyhymnia, Den danske sinfonietta, samt spillet i de fleste af landets symfoniorkestrer, senest i Det Kongelige Kapel, og pả nuværende tidspunkt spiller hun i Malmö Opera. Astrid Mikaelyan er ogsà en del af den prisbelonnede Duo MiScha, som hun stiftede i 2014 sammen med accordeonist Julie Holmegaard Schade.  Hun er en musiker med meget pà hjertet, der brænder for det menneskelige aspekt i musikken, som afspejler sig i hendes

nærvær fyldt med passion og temperament.

Astrid Mikaelyan.jpg

Medvirker i koncerten"Tango Aften"

AKF logo
Anna Dahl.jpeg
Anna Dahl

Bratschist

Anna Dahl er uddannet i Katowice i Polen hos Zygmunt Jochemczyk, samt i USA ved Yale University, hos Jesse Levine og Tokyo String Quartet.

I 1996 kom hun til Danmark, hvor hun været solobratschist i Aalborg og

Aarhus Symfoniorkester.

Anna har i perioder spillet med Det Jyske Ensemble og i DR Symfoniorkester, og har i 24 år været medlem af Mira Kvartetten.

Siden 2021 har hun undervist på Dansk Kammermusik Forbunds

musikstævner, og er selv en passioneret kammermusiker. Hun arbejder som lærer på Aalborg Kulturskole og til dagligt er hun bratschist i Aalborg Symfoniorkester.

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

AKF logo
Julie Holmegaard Schade

Accordionist

Julie Holmegaard Schade er en alsidig accordeonist med en dyb passion for at udforske og udvide musikalske og scenekunstneriske rammer. Hun debuterede i 2020 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med den tværæstetiske koncertforestilling EMBODY, som modtog stor anerkendelse. Hun har optrådt på tværs af Europa og er kendt for sin evne til at integrere musik med andre kunstformer i både store og intime rum. Julie er senest engageret i kompagniet Dybwikdans fra Norge, der skaber scenekunst for de alleryngste, Opera på legepladsen, Duo MiScha der spiller klassisk musik med folkeligt islæt og Ginnunga der undersøger krydsfeltet mellem klassisk og folkemusik.

Julie Holmegaard Schade.JPG
AKF logo

Medvirker i koncerten"Tango Aften" og børnekoncerten "Vivaldis Årstider"

Jonas Ervolder Bové_edited.jpg
Jonas Ervolder Bové

Percussionist

Jonas Ervolder Bové er uddannet slagtøjsspiller på konservatoriet i Odense ved docent Søren Monrad og Johan Bridger. Han har siden 2014 være ansat som slagtøjsspiller og paukist i Aalborg Symfoniorkester. 

Foruden sit virke som slagtøjsspiller indenfor orkester- og kammermusik er Jonas desuden aktiv som sanger og multiinstrumentalist i både klassiske, rytmiske og musikdramatiske sammenhænge. 

Jonas er desuden komponist, og har blandt andet skrevet værker for både mindre besætninger, kor og symfoniorkester, og søger med sit kunstneriske udtryk at udfordre de

konventionelle grænser mellem kantethed/sangbarhed og modernitet/tradition og smelte forskellige genrer sammen i et legesygt og tilgængeligt udtryk.

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

AKF logo
Ian Berg

Kontrabassist

Kontrabassist Ian Berg sluttede sig til Aalborg Symfoniorkester i 2018. Han er født og opvokset i Edina, Minnesota (USA) og har opnået både en bachelor- og en mastergrad fra Indiana University Jacob’s School of Music, hvor han blev tildelt den første Lawrence P. Hurst Medal for kontrabas.

Uden for Aalborg har han optrådt med Minnesota Opera, Atlanta Symphony og som gæste-solo-kontrabassist for BBC Philharmonic. Hans primære lærer har været Lawrence Hurst, og han har desuden modtaget undervisning af Peter Lloyd, Jeff Turner, Craig Brown, Owen Lee og James Clute.

Ian Berg.jpeg

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

AKF logo
Maria Eshpai.jpg
Maria Eshpai

Pianist

Maria Eshpai kommer fra en kunstner familie i Moskva. Hun har studeret hos professor Irina Ossipova på Tchaikovsky Konservatoriet i Moskva og har færdiggjort sit studie i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Anne Øland. Maria er blandt andet medlem af Ensemble Duo Plus, Granhøj Dans Company og Scandinavian Chamber Soloist. I løbet af sine studieår i Danmark har Maria arrangeret mange koncerter og festivaler dedikeret til Carl Nielsen og hendes farfar, den russiske komponist Andrei Eshpai. Hun har spillet solokoncerter og kammerkoncerter, blandt andet som solist med Randers Kammerorkester, Odense Symfoniorkester, Sønderjylland Symfoniorkester. Udover sit virke som solist og kammermusiker underviser Maria også på Det Jyske Musikkonservatorium og Aalborg Kulturskole.

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

AKF logo
MGK-Nord

Forskellige instrumenter

MGK er en forkortelse for musikalsk grundkursus for unge mellem 14-25 år. MGK Nord er et 3-årigt overbygningskursus knyttet til Aalborg Kulturskole. Man har mulighed for at tage uddannelsen over 4 år, hvis den kombineres med en gymnasial uddannelse eller anden skolegang.
MGK forbereder dig til optagelse på musikkonservatoriet eller anden videregående musikuddannelse.  Selvom MGK Nord hører til i Aalborg, kan alle nordjyder, der brænder for musikken, blive optaget på kurset. På den klassiske afdeling er der 13 elever fordelt på tre årgange, der dyrker hvert sit instrument, lige fra stemme til violin. 

MGK-Klassisk.jpg

Medvirker i ungekoncerten "Unge spiller klassisk"

AKF logo
Tony - portrætter-21.jpg
Tony Nguyen

Pianist

Tony Nguyen er både aktiv som solist, kammermusiker og liedakkompagnatør. Han er prisvinder ved internationale og nationale konkurrencer og modtog i 2022 Léonie Sonnings talentpris. Tony er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Søren Rastogi og Jens Elvekjær samt ved musikkonservatoriet i Vilnius hos prof. Aleksandra Zvirblyte og ved Musikhögskolan Ingesund hos prof. Julia MustonenDahlkvist. I juni 2023 debuterede han fra Solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Tony er derudover initiativtager og festivalleder for Aarhus Kammermusikfestival siden 2019. Han er også kunstnerisk leder for koncertserien HyggeConcerts og er aktiv bestyrelsesmedlem i EPTA Danmark hvor han bl.a. er med til at arrangere et internationalt sommerkursus for unge pianister.

Medvirker i børnekoncerten "Dyrenes Karneval med Mathias Hammer"

bottom of page